Translate

miercuri, 19 iunie 2013

Tigrul Bengalez


Tigrul bengalez (Panthera tigris tigris) este subspecia de tigru cea mai cunoscută. Habitatul acestora se găsește pe subcontinentul indian, în special în regiunea Bengal, dar poate fi găsit și în nordul Indiei și Nepal. Tigrul bengalez este animalul național al Indiei și Bangladeshului.
Tigrul bengalez este subspecia de tigru cu populația cea mai numeroasă, estimată la 1500–2000 de indivizi în India, 440 în Bangladesh, 120–230 în Nepal și aproximativ 80 în Bhutan. Din 2010, tigrul bengalez a fost clasificat ca specie pe cale de dispariție de către IUCN. Populația totală este estimată la mai puțin de 2500 de exemplare, cu o tendință de scădere.
Blana tigrilor este de obicei galbenă sau portocalie, cu dungi negre. Abdomenul și părțile mediale ale membrelor sunt albe, în timp ce coada este portocalie cu dungi negre. Masculii au o lungime a corpului de 2,7–3,1 m și o greutate de 200–250 kg, în timp ce femelele au o lungime a corpului de 2,2–2,5 m și o greutate de 120–160 kg.
Tigrii bengalezi au o durată de viață de până la 15 ani. Dieta acestora constă din primate, mistreți, antilope și gauri. Femelele gestante dau naștere de obicei la 1-4 pui. La naștere, puii au maximum 1,5 kg și o blană care năpârlește după câteva luni. La 2-3 ani, tigrii devin independenți de familiile lor.
Tigrul alb este un mutant recesiv al tigrilor de bengalezi, fiind răspândit în special în Assam, Bengal ți Bihar.

Sursa: Wikipedia

Tigru Indochinez

Tigrul indochinez (Panthera tigris corbetti) este o subspecie de tigru, care poate fi găsită în Myanmar, Tailanda, Laos, Cambodgia, Vietnam și China de sud-vest. Aceasta subspecie a fost clasificată ca fiind pe cale de dispariție de către IUCN.
Panthera tigris corbetti este de asemenea numit și tigru Corbett, în onoarea lui Jim Corbett.
Tigrii din Malaezia au fost recent reclasificați ca o subspecie distincta, de tigru malaezian, Panthera tigris jacksoni. Din anul 2007 nu au mai fost observate exemplare de tigri indochinezi in China, și se crede că ultimul exemplar a fost ucis și mâncat de un om condamnat la închisoare acum 12 ani.
Masculii prezintă o lungime de 2,55 - 2,85 m si o greutate de pana la 195 kg. Femelele masoara intre 2,30 - 2,50 m, cu o greutate de până la 130 kg.

Sursa: Wikipedia

Tigrul Caspic

Incepem ZIUA TIGRILOR cu un animal disparut.

Tigrul caspic, cunoscut si sub numele de tigru turanic, este o subspecie disparută de tigri. Ultimele exemplare au fost văzute în sălbăticie undeva la începutul anilor 1970. Acesta obișnuia să trăiască în pădurile și
coridoarele riverane la vest și sud de Marea Caspică, din Turcia, Iran și Asia Centrală până în Xinjiang, China. Nu mai există astăzi exemplare în captivitate.

Tigrul caspic, alături de cel siberian si bengalez, a fost una din cele mai mari feline care au existat vreodată.

Dimeniunile tigrilor caspici erau:
Lungime : 200 - 270 cm (masculi), 180 - 200 cm (femele)
Greutate : 180 - 220 kg (masculi), 85 - 135 kg (femele).

Sursa: Wikipedia

Ziua tigrilor

Astazi pe blogul nostru zoolland.blogspot.ro este ZIUA TIGRILOR unde vom posta informatii si stiri despre diferite specii de tigrii care au disparut, dar care si mai exista. Va invitam sa comentati sau doar sa vizualizati poze, informatii si mai ales alte animale.