Translate

marți, 28 octombrie 2014

Malul lacului Assal

Acesta este un mal al lacului Assal surprins de la inaltime. Pare ca este ceva desprins din desene animate, dar defapt o mare parte din apa lacului Assal provine din marea Rosie. Din aceasta cauza apa are o salinitate ridicata. Acest lac se afla in zona desertica si este expus la temperaturi de pana la 60 de grade Celsius. De aceea apa lacului se evapora pe parcursul zilei si se formeaza niste linii. Liniile acelea sunt formate din nisip cu sare, iar mai la mal se afla sarea propriu zisa, dar desigur, in stare naturala. Daca doriti sa treceti pe acolo, el se afla in nord-vestul Africii langa Somalia!

Tassili N'Ajjer

 Tassili N'Ajjer este un teritoriu lipsit de viata in care poti gasi picturi misterioase reprezentand animale si vanatori. Temperaturile pot atinge si 70 de grade Celsius, aflate la 2250 m altitudine. Aceste sculpturi se gasesc in desertul Sahara, fiind sculptate pe cand Sahara era un paradis al lacurilor si raurilor. Sahara, a avut un climat mult mai umed cu mult timp in urma. Tassili N'Ajjer inseamna "podisul raurilor"...

luni, 13 octombrie 2014

Cheile Raului Dades


Raul Dades isi face loc printre stanci, formand niste chei inalte de pana la 500 de metrii! Raul este aproape secat, si nu este de dimensiuni mari, dar cheile sunt uimitoare, raul neputand sa fie vazut in intregime! Exista un mic drum, destinat alpinistilor si celor care vor sa vada zona, dar totusi este impracticabil. Este destinat doar persoanelor care vor sa aiba parte de senzatii tari.